De Boomkwekerij Teelt Israëlisch afdekmateriaal houdt potten onkruidvrij

  Israëlisch afdekmateriaal houdt potten onkruidvrij

  0

  Een Belgische laurierkwekerij past een nieuw afdekmateriaal uit Israël toe wat twee jaar lang onkruidgroei op potten tegenhoudt.

  Dat is althans de ervaring van Laurica Plants in Jabbeke. De kwekerij van Laurus nobilis gebruikte voorheen andere afdekmaterialen, waaronder bark, maar dat was niet succesvol tegen onkruid, aldus Elie Devisch van het Belgische familiebedrijf.

  Het bedrijf kwam in aanraking met een nieuw afdekmateriaal van de Israëlische fabrikant FrizWeed: FrizDisc. Die is volgens de fabrikant gemaakt van gerecycled materiaal en laat geen licht door, zodat onkruidzaden niet kunnen kiemen.

  Het materiaal kan volgens FrizWeed tot 300% van zijn gewicht water opnemen, waardoor de potgrond eronder altijd vochtig zou blijven. De FrizDisc is verder in elke vorm, afmeting en kleur te produceren, aldus de fabrikant.

  Laurica Plants heeft de FrizDisc vorig jaar voor het eerst getest. „De resultaten waren heel goed”, zegt Devisch. „Daarom gaan we het materiaal nu op grotere schaal toepassen.”

  Foto: Laurica Plants

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar