De Boomkwekerij Xylella Italiaanse kwekers zijn ’fake Xylella news’ zat

  Italiaanse kwekers zijn ’fake Xylella news’ zat

  0

  Exporterende Italiaanse kwekers zijn ’fake news’ over Xylella in Italië zat. Ze organiseren op de komende vakbeurs Flormart zelf een seminar over de impact van de quarantaine-bacterie op de internationale markt.

  Met het seminar, donderdag 20 september op Flormart in Padua, probeert de Associazione Nazionale Vivaisti Esportatori (ANVE) het vertrouwen in Italiaanse boomkwekerijproducten terug te winnen. Tot de sprekers behoren onder andere Franco Manzato van het Italiaanse landbouwministerie en Donato Boscia van de Europese onderzoeksconsortia POnTE en XF-ACTORS.

  ANVE stelt dat Xylella nog altijd niet in plantmateriaal op een Italiaanse kwekerij is gevonden, terwijl de quarantaine-bacterie de afgelopen jaren wel op kwekerijen elders in de EU is aangetroffen.

  ’Informatie alleen uit officiële kanalen’

  De exporterende Italianen zeggen dat op internet en sociale media veel ’fake news’ circuleert over Xylella in hun land. In hun export hebben ze daar last van. De ANVE roept iedereen op om informatie over Xylella alleen uit officiële kanalen te vernemen, zoals de Europese Commissie en onderzoeksconsortia zoals POnTe.

  Foto: Flormart/ANVE

   

   

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar