Italië bloeit op

  0

  Officieel zit Italië in een recessie, maar de sfeer op Myplant & Garden in Milaan was opvallend positief. Italiaanse kwekers verdienen na jaren van crisis eindelijk weer geld. Niet alleen dankzij de export, ook de thuismarkt lijkt het beter te doen. Vergroening begint heel voorzichtig een trend te worden. Duurzaamheid staat daarentegen nog in de kinderschoenen.

  De cijfers liegen er niet om. De Italiaanse staatsschuld is meer dan €2.400 miljard, de werkloosheid ligt landelijk op gemiddeld 12% en jaarlijks verlaten veel goed opgeleide Italianen het land om elders werk te zoeken. Op de sierteeltbeurs Myplant & Garden was er van dit alles niet al veel te merken. Op de vijfde editie van de sierteeltbeurs, die groeit als kool, was de stemming van Italiaanse kwekers goed en ook de handel in bloemen en planten heeft goede verwachtingen dit jaar.

  Dit artikel verder lezen?

  Inloggen als abonnee

  Uw voordelen

  • Profiteer van onze aanbiedingen en ervaar Tuin en Landschap
  • Tweewekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke twee weken het tijdschrift Tuin en Landschap
  Arie-Frans Middelburg
  Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

  Reageer op dit artikel

  avatar