JUB Holland wint Tuinbouw Ondernemersprijs

  JUB Holland heeft de Tuinbouw Ondernemersprijs gewonnen. De familie Uittenbogaard, eigenaar van het bloembollenconcern, nam de prijs woensdag 11 januari in ontvangst tijdens de uitreiking op Keukenhof in Lisse.

  JUB is actief in het veredelen, telen, broeien en verhandelen van bloembollen en dan vooral tulpen. Zo biedt het bedrijf onder meer een reeks bollenmengsels aan voor het openbaar groen. De andere genomineerden waren Bunnik Plants en Green Specialities Holland.

   

  Milieukeur voor bloembollen
  Volgens de jury heeft JUB Holland duurzaam ondernemen bijzonder hoog in het vaandel staan. Zo nam het bedrijf het initiatief tot de ontwikkeling van Milieukeur voor bloembollen. Daarnaast is JUB Holland lid van NL Greenlabel. Het label ’Natural Bulbs’ staat voor een verpakte serie biologische bloembollen. Volgens de jury levert het bedrijf daarmee een belangrijke bijdrage aan het positieve imago van de tuinbouwsector.

   

  Gemeenten ontzorgen
  Lees hier een eerder verschenen artikel in Tuin en Landschap over de bollenmengsels voor het openbaar groen waarmee JUB Holland de gemeenten wil ontzorgen.