Jandino doet inspiratie op bij Keukenhof voor nieuw park op Curaçao

  Jandino Asporaat is bij de meesten vooral bekend van zijn alter-ego Judeska van fastfoodrestaurant FC Kip. Maar de standup comedian en presentator heeft aspiraties om op zijn geboorte-eiland Curaçao een natuurpark aan te leggen. De opening staat gepland voor maart 2022.

  Om inspiratie op te doen voor het nieuwe park ging Jandino op stage bij bloembollenpark Keukenhof. Zo leerde directeur Bart Siemerink hem de kneepjes van het bollenplanten. De comedian mocht meteen zijn eigen tulp, Tulipa Jandino, aanplanten in de inspiratietuin Tropical Beach Garden.

  Keukenhof-directeur Bart Siemerink (links) plant samen met Jandino de Tulipa Jandino aan in de Tropical Beach Garden. (Foto: Keukenhof)

  Behouden voor de toekomst

  Keukenhof denkt graag mee met Asporaat over het realiseren van zijn droom. „Toen Jandino ons vroeg of hij ‘stage’ bij ons kan lopen, hebben we meteen positief gereageerd”, aldus Siemerink. „We hebben ruim 70 jaar ervaring met het maken van de bloemententoonstelling, maar ook met het onderhouden van een landgoed en de 16 rijksmonumenten die op het landgoed staan. Een prachtig natuurpark op Curaçao, als onderdeel van ons Koninkrijk, behouden voor de toekomst is een mooi streven van Jandino.”

  Mangobomen

  Niet alleen herbergt het gebied met de naam Hofi Mango de enige suikermolen op Curaçao, maar ook restanten van een distilleerderij uit 1700 en ruim 600 mangobomen die honderden jaren oud zijn.

  Wat Asporaat betreft moet het park een plek worden waar zowel eilandbewoners als toeristen graag komen om te wandelen en te genieten van de prachtige omgeving. „Ik wil graag dat de toeristen ook de mooie natuur op Curaçao leren kennen. Ons eiland verdient meer dan alleen de waardering voor het strandtoerisme. Met het park wil ik graag iets nieuws toevoegen voor de bezoekerseconomie van Curaçao.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties