Je kerstboom in Arnhem planten

Vindt u het zonde om uw kerstboom na de feestdagen weg te gooien? Dan kunt u er dit jaar één kopen voor het nieuw te planten bos naast het station in Arnhem.

’Arnhem plant een bos’ is een burgerinitiatief opgezet door KEET, dat ook de drijvende kracht is achter het Coehoornpark. Het idee is om een braakliggende kavel naast het station een betere uitstraling te geven door er een bos te planten.

Het idee is simpel: burgers kopen een kwalitatief hoogwaardige kerstboom met kluit (fijnspar) om tijdens de kerstdagen van te genieten en planten die zelf in het nieuwe jaar op het braakliggende terrein.

Stukje Veluwe
Er is gekozen voor de naaldboom omdat die het goed doet op zandgrond. Door naast de klassieke fijnspar ook andere naaldbomen aan te planten ontstaat een stukje Veluwe in het centrum van de stad.

Tot en met 14 december kan er een boom besteld worden op www.voorjebuurt.nl. Op zaterdag 10 januari tijdens de feestelijke opening worden de bomen geplant. Naast zelf planten kunt u ook een boom schenken en laten aanplanten.