JUB Holland sluit zich aan als partner van De Groene Stad

JUB Holland heeft zich aangesloten als partner bij stichting De Groene Stad. Bloembollenbedrijf JUB Holland heeft jaren internationale ervaring met het machinaal planten van bloembollenmengsels in de stedelijke omgeving.

Robbert Uittenbogaard van JUB Holland motiveert zijn aansluiting bij De Groene Stad: „Al decennia planten wij bloembollen bij gemeenten. Wij merken nu ook bij andere partijen een groeiende interesse voor de meerwaarde van groen. Vastgoedbeheerders bijvoorbeeld. En bedrijventerreinen en zorginstellingen. Het netwerk en de evenementen van De Groene Stad bieden ons waardevolle inzichten en contacten om breder bloembollen toe te kunnen passen. De Groene Stad beschikt daarnaast over veel wetenschappelijk onderbouwde feiten over de meerwaarde van groen. Onze klant heeft behoefte aan deze inzichten.”

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor gebruik van bloembollen als efficiënt middel om vroeg in het jaar meer biodiversiteit te brengen. Daarbij zijn bolbloemen in dit seizoen een van de belangrijkste voedselbronnen voor nuttige insecten. De problematiek rond de eikenprocessierups is het meest actuele voorbeeld waardoor gemeenten meer aandacht hebben voor de aanplant van bloembollen, om zo natuurlijke vijanden van de rups aan te trekken.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties