Hortipoint Jubilerend Appeltern opent nieuw entreegebouw

  Jubilerend Appeltern opent nieuw entreegebouw

  0

  De Tuinen van Appeltern bestaan dit jaar dertig jaar en zijn voortaan via een nieuwe entree te bezoeken. Op vrijdag 9 maart openden de burgemeesters van zowel Druten als die van West Maas en Waal officieel het nieuwe gebouw.

  Het nieuwe entreegebouw van de Tuinen van Appeltern.

  Het entreegebouw biedt nieuwe faciliteiten, zoals een separaat van het park toegankelijke tuinwinkel, plantenmarkt en tuincafé met restaurant en terras. Ook kunnen voortaan groepen van meer dan tweehonderd mensen worden ontvangen voor bijeenkomsten, seminars, vergaderingen en feesten.

  Energieneutrale woning
  Pal achter het nieuwe entreegebouw bouwt het tuininspiratiepark momenteel een energieneutrale houten modelwoning. Geïnteresseerden kunnen straks op afspraak de voordelen van zo’n woning ter plekke bekijken en beleven.

  Dertig jaar geleden begon directeur Ben van Ooijen met de Tuinen van Appeltern. Vanaf een halve hectare is het inspiratiepark inmiddels uitgegroeid tot 22 hectare en een bereik van meer dan 2,5 miljoen tuingeïnteresseerden per jaar.

  Miranda Vrolijk
  Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

  Reageer op dit artikel

  avatar