Tuin en Landschap Tuinidee viert jubileum

  Tuinidee viert jubileum

  0

  Van 16 tot en met 19 februari vindt de 25e editie van TuinIdee plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Op het grootste tuinevent van Nederland zijn inspiratie- en trendtuinen te zien, presentaties van bekende tuinmannen en zo’n 250 exposanten met nieuwe collecties, tuindecoraties en planten.

  Nieuw dit jaar is TuinIdee Outdoor, met alles voor buitenleven, natuur en recreatie, en de Klimaatbestendige tuin met onder andere aandacht voor watermanagement en duurzaamheid.

  Er is ook tijd voor bewustwording in Klimaatkamers waar je aan den lijve de gevolgen van de klimaatverandering ondervindt, zoals hete droge zomers of heftige hoosbuien. Geïnteresseerd in luxe en wellness? Breng dan een bezoekje aan TuinIdee Exclusief.

  Voorbeeldtuinen

  Op TuinIdee liggen volop voorbeeldtuinen. Ze zijn ontworpen door Studio Landlab en onder meer geïnspireerd op de vier jaargetijden. Ben je benieuwd hoe de trendtuinen van 2017 er uitzien? Bekijk dan de energieke, de geëmancipeerde en de harmonieuze tuin. Ook diverse hoveniersbedrijven leggen een eigen showtuin aan.

  Tuintheater

  In het Tuintheater presenteert Jurgen Smit elke dag een gevarieerd programma met demonstraties en presentaties van groenspecialisten als Rob Verlinden en Ivo Putman (Robs Grote Tuinverbouwing), boer Tom Groot (Eigen Huis en Tuin) en (moes-)tuinbloggers.

  Praktisch

  TuinIdee is van donderdag 16 tot en met zondag 19 februari geopend van 10.00-18.00 uur en op vrijdag 17 februari zelfs tot 21.00 uur. Entreeprijs €12 in de online voorverkoop op tuinidee.nl of €16,50 aan de kassa. Kinderen tot en met 12 jaar gratis, mits onder begeleiding van een volwassene. Kijk voor meer informatie op www.tuinidee.nl.

   

  Peter Bennink
  Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.