Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Kabinet stemt in met verlenging Europese toelating glyfosaat

  Kabinet stemt in met verlenging Europese toelating glyfosaat

  0

  Het kabinet stemt in met een verlenging van de Europese toelating van glyfosaat voor een periode van tien jaar. Dit komt overeen met het voorstel van de Europese Commissie. Dit najaar volgt de stemming over het voorstel.

  Minister Kamp van Economische zaken volgt het advies van het Ctgb. Volgens het Ctgb is op wetenschappelijke gronden verlenging van de goedkeuring van glyfosaat voor een periode van tien tot vijftien jaar acceptabel.

  Kamp baseert zich ook op beoordelingen door de EFSA, de Europese voedsel- en warenautoriteit, die eerder aangaf geen bewijs voor kankerverwekkende eigenschappen van glyfosaat te hebben gevonden.

  Gebruiksverbod

  Het kabinetsbesluit heeft geen gevolgen voor het gebruiksverbod op glyfosaat en andere chemische onkruidbestrijdingsmiddelen op verhardingen dat sinds vorig jaar van kracht is voor hoveniers en groenvoorzieners. Ook de uitbreiding van dit verbod in november naar niet-verhardingen gaat gewoon door.

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

  Reageer op dit artikel

  avatar