Kabinet trekt 90 miljoen euro uit voor steun SW-bedrijven

Het kabinet stelt €90 miljoen extra beschikbaar aan gemeenten om de sociale werkvoorziening te ondersteunen. Door de coronacrisis zijn veel SW-bedrijven noodgedwongen gesloten. Tegelijkertijd lopen de loonkosten door. Met de steun van het kabinet kunnen SW-bedrijven een deel van deze loonkosten opvangen zodat medewerkers ondersteuning krijgen, ook nu ze tijdelijk thuiszitten.

Het is van belang dat medewerkers van SW-bedrijven de ondersteuning behouden die zij nodig hebben. Normaliter worden financiële tekorten van SW-bedrijven gecompenseerd via een hogere gemeentelijke bijdrage.

Omdat gemeenten door de coronacrisis onder financiële druk staan, kiest het kabinet ervoor om de Rijksbijdrage voor de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) te verhogen, voor de periode 1 maart tot 1 juni 2020.

80.000 werknemers

Staatssecretaris Tamara van Ark: „Het kabinet wil tijdens de coronacrisis banen en inkomens van mensen beschermen. Dit geldt ook voor de 80.000 werknemers die onder begeleiding werken in de sociale werkvoorziening. Zonder de hulp van het ondersteunende personeel kunnen zij hun werk niet doen. Door SW-bedrijven te ondersteunen in deze moeilijke tijd zorgen we er voor dat mensen met een arbeidsbeperking mee kunnen blijven doen op de arbeidsmarkt.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties