Karel Verdonschot (58) verongelukt

Karel Verdonschot, hoofdredacteur van de vakbladen TuinPro en TuinZaken, is zondag tijdens een wielerwedstrijd in Oostenrijk verongelukt. Verdonschot deed mee aan het WK Wielrennen voor Journalisten.

Verdonschot was als journalist en hoofdredacteur een bekend gezicht in de groensector. Zo reikte hij namens TuinPro de prijzen uit bij de verkiezing van de duurzaamste hovenier van Nederland. Verdonschot was ook docent aan de School voor Journalistiek in Utrecht.

Geschokt
Diverse vakgenoten reageren geschokt via Twitter op het overlijden van Verdonschot. Zo schrijft Ben van Ooijen van de Tuinen van Appeltern: „Het dodelijk ongeluk van Karel Verdonschot maakt ongelooflijk veel los in de branche. En dat terwijl bescheidenheid zijn handelsmerk was.”

Willemstein Hoveniers twittert: „Ongeloof en stil bij het lezen dat op tragische wijze Karel Verdonschot om het leven is gekomen.”

Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel schrijven: „Niet te bevatten. Karel Verdonschot verongelukt. Ons intense medeleven gaat uit naar zijn naasten.”

Verdonschot is 58 jaar geworden en laat een vrouw en twee kinderen achter.