Tuin en Landschap Kennisdeling, beleving en interactie centraal op Groene Sector Vakbeurs

Kennisdeling, beleving en interactie centraal op Groene Sector Vakbeurs

0

Groenprofessionals komen aan hun trekken tijdens de Groene Sector Vakbeurs op 10, 11 en 12 januari in Hardenberg.

Meer dan 250 exposanten verdeeld over ruim 20.000 m² beursoppervlakte zoeken dit jaar de interactie op met onder meer hoveniers, boomkwekerijen, gemeenten en tuin- en landschapsarchitecten.

Tijdens de komende editie is Compo Expert voor het eerst aanwezig. Het bedrijf produceert zowel vaste als vloeibare meststoffen voor de professionele markt. Compo Expert is van oorsprong een Duits bedrijf en wil de komende tijd inzetten op groei in Nederland, vooral in de hovenierswereld. „Zo brengen we op de beurs onder andere de bodemverbeteraar Karisol onder de aandacht”, laat het bedrijf weten. „Deze is voor hoveniers interessant, maar wordt in Nederland nog niet gebruikt. Bijzonder is dat Karisol een organische stofgehalte van 73% heeft. Vanwege dat hoge organische stofgehalte heb je er in verhouding minder kilo van nodig dan van andere bodemverbeteraars met minder organische stof.”

Workshops
Exposant Stihl presenteert op de beurs een volledig assortiment, waarbij de nadruk ligt op accu-aangedreven producten. „Wij willen klanten informeren en adviseren over het gebruik, de veiligheid en het klein onderhoud van machines. Dat doen we door workshops, waarbij bezoekers de producten in werking kunnen zien”, zegt Tommy Nagtegaal namens Stihl. „We moeten blijven vernieuwen. Ik geloof in deze interactie en beleving, mensen moeten kunnen zien wat er allemaal mogelijk is. Wat mij betreft zou een beurs als De Groene Sector Vakbeurs ook meer een one-stop-shop mogen worden.”

Groene Inspiratiepark
Eerder werd al bekendgemaakt dat de Groene Sector Vakbeurs 2017 uitbreidt met een nieuw initiatief: het Groene Inspiratiepark. Dit concept focust zich zowel op de gemeente (groen in de openbare ruimte) als op de hovenierssector (hoveniersbedrijven, groenvoorzieners, boomverzorgers en dak- en gevelbegroeners). Initiatiefnemers van Het Groene Inspiratiepark zijn: Husqvarna, Espalier, Van Vliet Kastanjehout en Innogreen.