Kennisprogramma De Groene Sector Vakbeurs 2020 bekend

Het kennisprogramma van De Groene Sector Vakbeurs is bekend. Voorafgaand aan de eerste beursdag is er een lezing ‘Leidraad beheersing eikenprocessierups’. Ook zijn er twee uitreikingen: Innovatie Awards 2020 en De Duurzaamste Hovenier van 2019.

Het kennisprogramma wordt al voor beursopening afgetrapt met de lezing ‘Leidraad beheersing eikenprocessierups’. Afgelopen zomer was er geen ontkomen aan: de eikenprocessierups had Nederland in zijn greep. Maar hoe valt deze rups te bestrijden?

Joop Spijker en Henry Kuppen van Kenniscentrum Eikenprocessierups geven een overzicht van de belangrijkste bestrijdingsmethoden. Spijker en Kuppen nemen belangstellenden mee door het gehele proces, vanaf risicoanalyse tot en met het daadwerkelijke bestrijden. Deze lezing is op dinsdag 14 januari van 12.30 tot 13.30 uur in Vergaderzaal 1. Vooraf aanmelden (verplicht) kan via fleur.lentjes@easyfairs.com.

Kennistheater

Aansluitend is om 14.00 uur de uitreiking van de Innovatie Awards op het Business Point. Het Kennistheater wordt voor deze editie niet op de beursvloer zelf, maar tussen beurshal 3 en 4 ingericht. Hier zijn onder meer twee sessies van NOS-weerman Peter Kuipers Munneke over de kansen voor groen in het licht van klimaatadaptatie. De eerste sessie is om 15.30 uur en de tweede sessie om 19.30 uur. Deze sessies zijn mogelijk gemaakt door Van Vliet Duurzaamhout.

Op dag 1 en dag 2 zijn er ook sessies van Jojanneke Bijkerk over het goed beheren van groene ruimte en het verbeteren van de biodiversiteit. Verder zijn er op alle beursdagen sessies over de bestrijding en beheersing van de eikenprocessierups, ‘Alle schoolpleinen groen, waar hebben we het eigenlijk over?’ en een sessies over ‘Gebruik het regenwater slim’.

Duurzaamste hovenier van Nederland

Daarnaast is er de uitreiking van De Duurzaamste Hovenier van 2019 op woensdag 15 januari om 15.45 uur. Alle sessies (behalve de lezing Leidraad beheersing eikenprocessierups) zijn zonder inschrijving bij te wonen in het Kennistheater op de beursvloer van De Groene Sector Vakbeurs.

Een volledig overzicht van het kennisprogramma is te zien op www.groenesector.nl. De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg is op 14, 15 en 16 januari 2020 te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties