Hortipoint Kijktuinen Nunspeet gaat definitief sluiten

  Kijktuinen Nunspeet gaat definitief sluiten

  0

  Kijktuinen Nunspeet gaat de deuren sluiten. Na 22 jaar komt er nu een einde aan de thematische tuinen in Nunspeet.

  Eind 2017 hebben eigenaren Leen en Hennie Goedegebuure de gronden van de Kijktuinen al verkocht aan de gemeente Nunspeet. Oorspronkelijk zouden de tuinen nog op huurbasis tot eind 2020 worden voortgezet. De verminderde gezondheid van Leen Goedegebuure, plus de hoge exploitatielasten, hebben nu tot het besluit geleid om er een punt achter te zetten.

  Tuin- en landschapsarchitect Leen Goedegebuure: „Natuurlijk doet het pijn om je levenswerk te zien verdwijnen, maar laten we rationeel zijn, het is mooi geweest. We hebben een mooie tijd gehad, veel mensen ontmoet. Het is een uit de hand gelopen hobby geweest. Veel met planten en andere dingen bezig geweest. We kunnen op een goede tijd terug zien. En bij veel bedrijven, particulieren of instellingen blijft mijn werk zichtbaar”.

  Na sluiting zal Goedegebuure nog parttime actief blijven als adviseur bij de gemeente Ede en kan zijn deskundigheid als adviserend tuinarchitect worden ingehuurd.

  Verkoop

  Nu het besluit definitief is om de Kijktuinen te sluiten, gaat alles in de verkoop. Dat betreft zowel alle harde materialen alsook al het groen. Het wordt een totale leegverkoop in twee weekenden. „We zien natuurlijk liever dat spullen nog hergebruikt worden, dan dat alles met de sloop wordt opgeruimd.” Een groep vrijwillige medewerkers zal op die dagen assisteren om alles in goede banen te leiden.

  Op vrijdag 9 en zaterdag 10 november zijn belangstellenden welkom voor de verkoop van het tuinmeubilair, tuinelementen, gereedschap, kwekerijproducten, kantoorinrichting en kantinespullen. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 november volgt de verkoop van beplantingen die in de grond staan. Alles kan worden opgerooid en gekocht, evenals bestratingsmaterialen.

  Wat de gemeente uiteindelijk met de gronden doet is nog niet duidelijk.

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

  Reageer op dit artikel

  avatar