Kleurkeur gaat voor InfraTech Innovatieprijs 2021

Stichting Groenkeur en De Vlinderstichting hebben het project ‘Kleurkeur’ ingediend voor InfraTech Innovatieprijs 2021. Deze prijs voor beste innovatie het gebied van het bouwen, onderhouden, renoveren en verduurzamen van infrastructuur wordt op 13 januari uitgereikt op de InfraTech in Rotterdam.

In januari 2021 staat de vakbeurs Infratech gepland. Daar komen ecologisch bermbeheer en Kleurkeur nadrukkelijk in beeld. Op deze beurs laten leveranciers en dienstverleners zien wat ze in huis hebben om de infrastructuur van Nederland in goede conditie te houden. Deze beurs kan volgens Groenkeur en De Vlinderstichting nog wel wat ‘kleur’ gebruiken.

Ecologisch bermbeheer

In het afgelopen jaar is, samen met een groot aantal partners, hard gewerkt om in Kleurkeur richtlijnen op te stellen voor Ecologisch bermbeheer. Langs de infrastructuur en in het stedelijk gebied liggen vele duizenden hectares potentiële natuur. Deze functioneren niet als zodanig, omdat ze als gazon worden beheerd of worden geklepeld.

bermen
De Vlinderstichting heeft samen met Groenkeur een richtlijn ontwikkeld voor ecologisch beheer van bermen. Dit concept met de naam Kleurkeur omvat richtlijnen voor ecologisch bermbeheer die zijn opgesteld met inbreng van terreinbeheerders en groenaannemers. (Foto: De Vlinderstichting)

Binnen Kleurkeur maken opdrachtgevers, zoals gemeenten en waterschappen, samen met de opdrachtnemer plannen om het beheer zodanig uit te voeren dat natuurwaarden worden behouden of verbeterd.

De InfraTech Innovatieprijs onderscheidt drie categorieën waar bedrijven, overheden of studenten zich voor kunnen inschrijven: productinnovatie, procesinnovatie en vernieuwende samenwerking. Een vakkundige jury onder leiding van Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen buigt zich over de inzendingen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties