Kleurkeur wordt officieel keurmerk

  Kleurkeur is definitief vastgesteld als ‘add-on’ op beoordelingsrichtlijn Groenvoorziening van Groenkeur. Dat heeft het College van Deskundigen van Stichting Groenkeur besloten. Door dit besluit is Kleurkeur officieel een keurmerk, waarvan de kwaliteit is geborgd met een onafhankelijke toetsing.

  Kleurkeur staat voor duurzaam (maai)beheer van bermen en groenstroken. Bermen vormen samen het grootste ‘natuurgebied’ van Nederland. Dankzij Kleurkeur kunnen opdrachtgevers en aannemers zich onderscheiden door te werken met deze nieuwe standaard voor ecologisch beheer. Beheer dat gunstige leefomstandigheden creëert voor de langere termijn.

  Belangstelling groot

  De belangstelling voor keurmerk is groot onder vakmensen, opdrachtgevers en bedrijven. Tijdens de implementatiefase in 2019 en 2020 is het draagvlak voor Kleurkeur getoetst. Ook zijn de bevindingen van de opdrachtgevers en opdrachtnemers die ermee hebben gewerkt bekeken. Er zijn nu meer dan 450 mensen opgeleid. En het aantal aanvragen blijft groeien.

  Gunningscriterium

  Kleurkeur is al in meerdere bestekken opgenomen als gunningscriterium. Aannemers gaan aan de slag met ecologisch beheer van bermen en groenstroken op basis van deze richtlijn. Na een eerder positief advies van de technische commissies Kleurkeur en Groenvoorziening, is het College van Deskundigen akkoord gegaan met de vaststelling van Kleurkeur 2021 als add-on op de beoordelingsrichtlijn Groenvoorziening. Het nieuwe schema geldt vanaf 1 januari 2021.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties