Koetsier verhuist naar locatie D. Van den Bosch Export

  Koetsier Vaste Planten verhuist op 5 augustus van het ITC -terrein in Boskoop naar de voormalige locatie van D. Van der Bosch Export aan de Roemer in Boskoop. Op hun beurt verhuist D. van den Bosch Export naar R&G – Export. Hoe zit de vork in de steel?

  Volgens Piet Koetsier was de locatie van Koetsier Vaste Planten op het ITC-terrein te klein geworden. Bovendien wil het bedrijf zich in de toekomst – naast de handel in vaste planten – ook meer toeleggen op het kweken ervan. Dat laatste gebeurt volgens Piet Koetsier met name op initiatief van zoon Rob.
  De laatste vijf jaar legde het bedrijf zich met name toe op de handel in vaste planten. Alleen op een locatie aan het Reijerskoop werd nog een klein aantal vaste planten gekweekt.

  De locatie van D. van den Bosch Export, waar inmiddels het bord van Koetsier Vaste Planten bij de entree staat, is 3 ha groot. Hiervan is ruim 2,5 ha geschikt voor de teelt. Daarnaast bestaat de locatie uit een ruimere loods, kantoren en meer ruimte om voorraad vaste planten te houden dan de locatie van Koetsier Vaste Planten op het ITC-terrein.
  De komende periode is een overgangsfase. Tot 1 oktober zit Koetsier Vaste Planten ook nog op het ITC-terrein, maar met ingang van 5 augustus is de oude locatie van D. van den Bosch Export aan de Roemer 11 het nieuwe adres.

  Overname D. van den Bosch Export door R&G- Export

  De activiteiten van D. van den Bosch Export zijn met ingang van 1 juli overgenomen door R&G – Export. „Voor klanten van D. van de Bosch Export verandert er niets”, zegt Karel Huising, eigenaar van R&G – Export en nu dus ook van D. van den Bosch Export. „Klanten krijgen bijvoorbeeld al 20 jaar facturen van D. van den Bosch Export en hebben vertrouwen in dit bedrijf. Dat willen we zo veel mogelijk ongemoeid laten.”
  Voor kwekers verandert er wel iets. Waar ze voorheen wellicht op twee locaties moesten leveren, kunnen ze dat nu op één locatie doen.
  R&G – Export heeft ook de plantopstand overgenomen van D. van den Bosch Export. Op de locatie aan de Roemer staan onder andere Hydrangea macrophylla, Syringa, coniferen en Ilex, zowel in de vollegrond als op containerveld. „Tot juni 2021 hebben we de gelegenheid om deze locatie ’leeg te verkopen’. Tot nu toe hadden we als R&G – Export geen eigen productie en ik moet ook nog zien of we – als de locatie aan de Roemer leeg is – nog zelf verder gaan met kweken op een andere locatie”, zegt Huising.
  De voormalig eigenaar van D. van den Bosch Export, Cok de Vogel, is – net als de andere medewerkers – overgegaan naar R&G – Export. Volgens Huising is het de bedoeling dat De Vogel nog zo’n anderhalf jaar betrokken blijft, waarna hij met pensioen gaat.
  Huising zegt tevreden te zijn met de uitkomst van de overname. „D. van den Bosch Export heeft klanten in Zwitserland, Finland, Polen en Estland en wij hebben klanten in zo’n tien Europese landen. Hierin zitten weinig doublures.”

  Dit artikel verder lezen?

  Uw voordelen

  • Profiteer van onze aanbiedingen en ervaar Tuin en Landschap
  • Tweewekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke twee weken het tijdschrift Tuin en Landschap
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties