Codema opent kantoor in Azië

Zondag 17 november 2019 opende Codema haar nieuwe kantoor in Beijing, China. Het onderstreept de groeiambities van de toeleverancier. Ze ziet dat de snel groeiende Chinese (hightech) tuinbouw vraagt om (Nederlandse) tuinbouwtechniek en automatisering.

 

Het kantoor van Codema ligt op 30 reisminuten van het vliegveld van Beijing. Om met de snelheid van de Chinese tuinbouwmarkt mee te kunnen bewegen en de vraag naar kennis en efficiënte oplossingen effectief te beantwoorden, zijn er lokale medewerkers op het gebied van sales en service.

Basis gelegd in 1958

De basis van Codema is gelegd in 1958, toen Herman en Huub Wooning het bedrijf HAWE begonnen voor het verbeteren van de interne logistiek in kassen met containertafels.

In 1998 kwam het bedrijf in handen van Maarten de Jager. Aluminiumfabrikant WEVAB werd overgenomen. In 2002 volgde softwareleverancier SDF en in 2011 was de overname van B-E De Lier. Het bedrijf groeide verder en opende kantoren in België en Duitsland. In 2016 werden de bedrijven officieel samengevoegd en omgedoopt tot één bedrijf; Codema. Er kwam een hernieuwde focus op voedsel, sierteelt, medicinale cannabis en indoor teelt.

Inmiddels Gideon de Jager, de zoon van Maarten, aandeelhouder en CCO van Codema. Marcel Koolen is General manager. Investeringsmaatschappij Nordian Capital kocht een deel van de aandelen, zodat groeiambities sneller realiteit kunnen worden.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties