Kubota vestigt zich op Wageningen Campus

Het Japanse bedrijf Kubota, bekend van machines voor de landbouw en groenvoorziening, gaat nauw samenwerken met Agrosystems Research van de Plant Science-groep. Dit in afwachting van de oprichting van een eigen vestiging op Wageningen Campus voor het Kubota Innovation Center Europe.

Kubota ontwikkelt en produceert innovatieve toepassingen en producten zoals landbouwapparatuur (tractoren, werktuigen, bedrijfsvoertuigen) maar ook bouwmachines, motoren, waterbeheerproducten en robotica.

Foto: Arno Engels

Topsector
Wageningen University & Research (WUR) en Kubota werken al nauw samen in verschillende projecten binnen de Nederlandse Topsector en Europees onderzoek. Het is de bedoeling om deze samenwerking op het gebied van Smart Agriculture verder te versterken.

Het op te richten kantoor van Kubota zal onderzoek doen naar nieuwe innovatieve ideeën en technologieën voor toekomstige producten en diensten op het gebied van digitalisering, Internet of Things, Artificial Intelligence en robotica. In 2020 opent Kubota het satellietkantoor in het nu in aanbouw zijnde Plus Ultra II-gebouw.

Foto opener: Tuin en Landschap

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties