Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Kumulus S toegelaten in potplantenteelt, maar nog niet verkrijgbaar

  Kumulus S toegelaten in potplantenteelt, maar nog niet verkrijgbaar

  0

  Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft ingestemd met de toelating van Kumulus S in de bedekte teelt van potplanten. Het is echter pas in de loop van 2018 beschikbaar, omdat het nu is uitverkocht.

  Kumulus S heeft als werkzame stof zwavel en het bestrijdt echte meeldauw. Het was al toegelaten in de zomerbloemen en sierheesters. De uitbreiding betreft een zogenoemde ’kleine uitbreiding’. Er is geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitsonderzoek uitgevoerd. Gebruik van dit middel in deze teelten is daardoor voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.

  Het Ctgb heeft eveneens ingestemd met de kleine uitbreiding van BIO 1020 in onbedekte teelt van gladiolen en diverse zomerbloemen. Het was al inzetbaar in trekheesters, snijbloemen, potplanten en snijgroen. Het bestrijdt kevers als de lapsnuitkever en taxuskever.

  Apollo is geherregistreerd voor bloemisterijgewassen en blijft dus inzetbaar tegen bonespintmijt.

  Peter van Leth
  Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

  Reageer op dit artikel

  avatar