Kunst van het scheppen wint Tuin van het Jaar

    De wedstrijd Tuin van het Jaar 2017 is gewonnen door hoveniersbedrijf ’De Kunst van het Scheppen’. Eigenaar Kees van Grootheest nam de award in ontvangst voor de ’uitbundige bosvillatuin’ die het bedrijf drie jaar geleden realiseerde.

    De tuin is gelegen bij een grote villa in de bossen van Ermelo. De vraag was om een tuin te creëren met veel privacy en waarbij de grote villa op zou gaan in de omgeving. De jury is vooral lovend over de manier waarop dit is gerealiseerd:

    „Deze grootse midden-in-het-bos-tuin nodigt het gezin beslist uit tot ’lekker leven’ met veel privacy, te midden van het groen en met veel tuinbeleving”, aldus de jury. 

    De tuin bood genoeg gelegenheid om vakmanschap te laten zien: drainerende bestrating, een sedumdak, beregeningssysteem en een zware eikenhouten pergola bijvoorbeeld. Volgens de jury was het project in meerdere opzichten ambitieus: „De strakke planning, de combinatie met de bouwactiviteiten, de omvang van het perceel (2.400 m²) en de uitdaging om een enorm groot verdiept zwem- en loungegebied, dat sterk contrasteert met de natuurlijke bosomgeving, te integreren in het ontwerp.”

    De kunst van het Scheppen tekende zowel voor het ontwerp als voor de aanleg en is nog steeds verantwoordelijk voor het onderhoud van de tuin.