Home Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Kwekers van grote groene planten zijn uitverkocht

Kwekers van grote groene planten zijn uitverkocht

0
Kwekers van grote groene planten zijn uitverkocht

Recent verscheen het vijfde boek van Sander Kroll ter inspiratie. De focus ligt deze keer op grote groenprojecten in de hele wereld in openbare gebouwen, kantoren en winkels. Volgens Kroll zouden designers en architecten veel meer planten gebruiken als ze meer informatie zouden krijgen. „We moeten ons schamen.”

De plaats voor het interview met Sander Kroll is treffend: World Horti Cente in Naaldwijk. De aula heeft het verval van een veilingtribune en studenten nemen er plaats tussen planten. Het tafereel is een van de projecten die in het boek te aanschouwen zijn. Tijdens het gesprek bladert Kroll door zijn eigen creatie en stopt regelmatig bij een van de foto’s. Het hoofdkantoor van Amazon bijvoorbeeld in Seattle. Of het Masaola Rain Forest Zoo in Zurich, een project waar hij zelf aan meewerkte. Uit 500 foto’s die hij van over de hele wereld verzamelde koos hij 170 projecten voor zijn boek. Negen maanden was hij er – naast zijn andere werkzaamheden – mee bezig.

Voor wie maakte je dit boek?
„Eigenlijk voor dezelfde groep als de voorgaande keren. Het boek moet een inspiratie zijn voor interieurbeplanters in Europa, distribiteurs van grote groene planten en bomen, designers en architecten. Recent was ik op een dag voor Interieurbeplanters en die zijn er erg happy mee als werkboek en om als relatiegeschenk weg te geven. De vorige boeken werden echter niet opgepikt door architecten. Daar heb ik me nu meer op gericht. Ze worden door dit boek meer geraakt. Ze zullen het gaan gebruiken. En ja, voor mezelf is het boek een marketingtool. Het is promotie voor het vak en voor mezelf.”

Vorig artikel Big lips en Frozen Queen op beursvloer
Volgend artikel Limburgs Kwekerscafé belicht toekomstige kwekerij
Eigenlijk wist Arie-Frans Middelburg (1971) al op de middelbare school (Westland College, Naaldwijk) dat hij journalist wilde worden. Het duurde echter even voor dat hij het echt werd. Dat kwam doordat hij naast schrijven nog een andere hobby had: voetbal. En dat nam nogal wat tijd in beslag. Toen hij zijn kruisbanden afscheurde ging hij zich in zijn vrije tijd volledig op het schrijven toeleggen. Eerst voor regionale bladen en boeken. Na twee jaar freelance werk bij de Bloemenkrant werd hij redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Wat hij leuk vindt aan zijn vak? De contacten met veel verschillende mensen en het schrijven zelf. Tripjes naar het buitenland zijn de kers op de taart. Zijn affiniteit met de sector? Hij is gek op bloemen en planten.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties