Hortipoint Landelijke Compostdag op zaterdag 17 maart

  Landelijke Compostdag op zaterdag 17 maart

  0

  Zaterdag vindt voor de twaalfde keer de Landelijke Compostdag plaats. Geïnteresseerden kunnen gratis compost afhalen op vele locaties verspreid over het hele land, zoals gemeentewerven, milieustraten en composteerbedrijven.

  zaterdag vindt voor de twaalfde keer de Landelijke Compostdag plaats. Geïnteresseerden kunnen gratis compost afhalen op vele locaties verspreid over het hele land, zoals gemeentewerven, milieustraten en composteerbedrijven.

  Op 17 maart vindt de Landelijke Compostdag plaats. Op vele locaties verspreid over het hele land, zoals gemeentewerven, milieustraten en composteerbedrijven, kan gratis compost worden afgehaald.

  Met het gratis uitdelen van compost bedanken bedrijven en gemeenten de burgers voor hun inspanning om gft en groenafval gescheiden aan te leveren en hopen zij hen te stimuleren om dat te blijven doen. Ook willen zij iedereen kennis laten maken met dit product, dat zowel voor de bodem als voor het milieu van grote waarde is.

  Bodemverbeteraar

  Composteerbedrijven verwerken het gescheiden ingezamelde organische afval tot compost. Gemengd met tuinaarde is dit een ideale bodemverbeteraar: het stimuleert de groei van gewassen op milieuvriendelijke wijze, reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de grond. Bovendien legt compost CO2 vast in de bodem.

  Met moderne technieken wordt de positieve bijdrage aan het milieu verder versterkt. Veel bedrijven winnen bijvoorbeeld eerst biogas uit het gft voordat er compost van wordt gemaakt. Dit gas kan worden gebruikt voor elektriciteitsproductie of als groen gas voor de transportsector.

  Reageer op dit artikel

  Laat als eerste een reactie achter.

  avatar