Landelijke dag Vlinderstichting 2018: Vlinderrijk grasland

Op zaterdag 3 maart 2018 houdt De Vlinderstichting haar jaarlijkse Landelijke Dag. Thema is dit jaar ‘vlinderrijk grasland’. Uit onderzoek blijkt, dat het aantal nectarplanten de laatste jaren schrikbarend is afgenomen. En geen nectar betekent geen voedsel voor vlinders (en bijen). De Vlinderstichting voert projecten uit om deze trend te keren. Het doel: meer bloemrijk en daarmee vlinderrijk grasland.

Lezing door directeur Naturalis
Op de Landelijke Dag geven meerdere specialisten van binnen en buiten de Vlinderstichtingen lezingen rondom vlinderrijk grasland. Onderzoek naar het bont zandoogje komt bijvoorbeeld aan bod bij Hans Vandyck, hoogleraar Natuurbehoud en Gedragsecologie bij de Université catholique de Louvain. En Koos Biesmeier houdt een betoog over bloemen, bijen en vlinders. Biesmeier is bijzonder hoogleraar Functionele Biodiversiteit aan de UvA en directeur van Naturalis.

Infomarkt
De Landelijke Dag vindt plaats in de Junushoff in Wageningen op zaterdag 3 maart van 10.00 – 16.00 uur. Er vindt ook een infomarkt plaats, met veel verkoop- en informatiestands en de kans om andere vlinderliefhebbers te ontmoeten. Aanmelden kan via  www.vlinderstichting.nl.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties