Lansingerland aan de slag met De Levende Tuin

  De gemeente Lansingerland vraagt met de campagne ‘Tuin van de Toekomst’ aandacht voor vergroenen in de openbare én particuliere ruimte. Het VHG-concept De Levende Tuin vormt daarbij een handig instrument om bewoners én professionals te inspireren.

  Op 25 oktober leverde Branchevereniging VHG een bijdrage aan de inspiratiesessie voor hoveniers uit Langsingerland en omstreken. Lansingerland ziet de hoveniers als een belangrijke partner bij het bewust maken van het belang van een klimaatadaptieve tuin.

  Samen met de hoogheemraadschappen Delfland en Schieland en Krimpenerwaard zocht de gemeente de samenwerking met VHG en NL Greenlabel. Dat leidde tot een inspiratiesessie op de Melanchton Business School/MBO Oostland in Bleiswijk.

  Groene oplossingen

  Kim van der Leest, die voor VHG de Handleiding De Levende Tuin 2 ontwikkelde, liet samen met Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel zien wat er allemaal mogelijk is en welke kansen hoveniers kunnen pakken om de consument te ‘raken’ met groene oplossingen. Daarop volgde een korte workshop waarin de deelnemers zelf aan de slag gingen met het – op papier – vergroenen van een versteende tuin.

  Tijdens een workshop gingen deelnemers zelf aan de slag met het concept van De Levende tuin.

  Ambassadeur VHG-directeur Egbert Roozen kijkt terug op een geslaagde bijeenkomst met leden en niet-leden van VHG. „Het is fantastisch dat de gemeente en de hoogheemraadschappen dit initiëren en ondersteunen. De hovenier heeft zeker in de particuliere tuinen een belangrijke rol als ambassadeur van het groen. Dat lukt vooral als we het samen doen.”

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties