Lezingenreeks Van Hall Larenstein ’Helden en Passie’

De opleiding Tuin- en Landschapsinrichting van Van Hall Larenstein organiseert deze herfst de lezingenreeks ’Helden en Passie’. Verschillende tuin- en landschapsontwerpers spreken over hun inspiratiebronnen en voorbeelden.

Op vijf opeenvolgende donderdagen vinden de lezingen plaats. De sprekers zullen in het bijzonder ingaan op de wijze waarop ontwerpers elkaar, van generatie op generatie (of binnen één enkele generatie), inspireren en beïnvloeden. De eerste was op 7 september met Boudewijn Almekinders van OKRA; deze week op donderdag 14 september staat de tweede gepland: Sylvia Karres van Karres + Brands spreekt dan over haar inspiratiebronnen.

Bruno Doedens, Ivar Branderhorst en Anet Scholma

21 september is Bruno Doedens aan de beurt, hij heeft zich als landschapsarchitect na de oprichting van het bureau DS Landschapsarchitecten toegelegd op bijzondere projecten die zich richten op landschapskunst en landschapstheater. Op 28 september spreekt Ivar Branderhorst, hij is landschapsontwerper, stedenbouwkundige en partner van het bureau Ziegler-Branderhorst. Een bureau met een sterk integrale benadering van landschap, stedenbouw en architectuur. Anet Scholma, directeur van Buro Mien Ruys, verzorgt de laatste avond op 5 oktober. Het ontwerpen met beplanting is een belangrijk onderdeel van Buro Mien Ruys, uiteraard geïnspireerd op het werk van Mien Ruys.

Toegang gratis

De lezingen vinden plaats in Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp, van 19.00 tot 20.30 uur in collegezaal D004. De toegang is vrij. De lezingen zijn in het Engels.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties