Tuin en Landschap Nu in het vakblad ’Laten zien dat onze branche vooruitstrevend is’

’Laten zien dat onze branche vooruitstrevend is’

0

Volgens Ralf Vaessen, directeur van het familiebedrijf Herman Vaessen, is de groensector enorm vooruitstrevend. „En dat moeten we laten zien ook!’’ Hij verwacht dat het winnen van de titel Duurzaamste Hovenier van 2019 hem daarbij gaat helpen.

Ruud Snijders Duurzaamste Hovenier 2019

Op de Groene Sector Vakbeurs maakte juryvoorzitter Ruud Snijders van Innogreen (geheel links op bovenstaande foto) bekend dat Herman Vaessen de duurzaamste hovenier van Nederland is in de categorie bedrijven met meer dan tien medewerkers. In de categorie minder dan tien medewerkers kreeg Tinka Chabot van S-kwadraat het goud. „We kunnen niet om Vaessen heen, omdat het bedrijf een voorloper is in de sector.’’ Zo heeft Vaessen volop geïnvesteerd in een duurzame energievoorziening, het bedrijf blinkt uit in personeelsbeleid en het innoveert voortdurend.

Herman Vaessen accugereedschap

Een voorbeeld van zo’n innovatie zijn de drie aanhangwagens die speciaal voor accugereedschap zijn ingericht. Alle elektrische machines die een onderhoudsploeg van drie à vier man nodig heeft (acht in totaal), kunnen op de achterwand met één stekker worden opgeladen (zie foto hierboven).

Herman Vaessen en Lodewijk Hoekstra - Duurzaamste hovenier 2019
Ralf Vaessen en Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel.

Wollig imago misplaatst
Door mee te doen aan de verkiezing van Duurzaamste Hovenier wil directeur Ralf Vaessen laten zien dat duurzaamheid goed samengaat met een commercieel bedrijf. „Duurzaamheid heeft een wollig imago, en dat is volledig misplaatst. Onze branche is vooruitstrevend, we innoveren volop op het gebied van energie, machines, transport, digitalisering en personeel. Je kunt duurzaamheid ook commercieel inzetten. Ik wil laten zien dat dat loont.’’

Ontwikkelen personeel
Volgens Vaessen betekent duurzaam ondernemen ook dat je je personeel ruimte geeft om zich te ontwikkelen. Zijn bedrijf biedt de werknemers dan ook een grote hoeveelheid gevarieerde trainingen aan.

Commercieel benutten
De titel van Duurzaamste hovenier is voor de directeur geen borstklopperij, „want we werken op deze manier omdat we het zo willen. Wel is het nu richting klanten en leveranciers beter zichtbaar’’, aldus Vaessen. „Voor onze branche ligt er een enorm potentieel om duurzaamheid commercieel te benutten en daarmee het imago van de groensector te verbeteren.’’

Het volledige interview met Ralf Vaessen staat in Tuin en Landschap 2, u kunt het hier ook digitaal lezen (met inlog).

Miranda Vrolijk
Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

Reageer op dit artikel

avatar