Le Jardin Extraordinaire wint Green Cities Award 2021

  De Franse stad Nantes heeft met Le Jardin Extraordinaire de Green Cities Award 2021 gewonnen. Nantes was een van de dertien genomineerden voor de award. De prijsvraag wordt georganiseerd door de European Nurserystock Association (ENA).

  De Green Cities Award werd donderdag 9 december uitgereikt in het Belgische Beringen dat vorig jaar de prijs won. Tijdens een bijeenkomst die ook live gestreamed werd, werd de winnaar bekendgemaakt.

  De inzending van de Franse stad Nantes, Le Jardin Extraordinaire, won de Green Cities Award 2021.

  Naast Nantes deden steden uit nog twaalf Europese landen mee, waaronder Duitsland, Bulgarije, Zweden, Denemarken en Portugal. Voor Nederland was Basisschool De Verwondering uit Almere genomineerd. De Verwondering is gebouwd volgens ‘biofilische architectuur’. De natuurlijke materialen van het gebouw hebben een positieve invloed op het milieu en de stedelijke omgeving.

  Groene initiatieven

  De bijeenkomst werd georganiseerd door ENA, de Europese koepel voor boomkwekers. ENA-voorzitter Henk Raaijmakers prees de deelnemende steden om hun groene initiatieven. Tegelijk riep hij gemeenten op om goed na te denken waar bomen worden aangeplant en vooral ook, welke soort bomen. „Lokale overheden zijn belangrijk, zij beslissen veelal wat er op het gebied van groen in steden gebeurt”

  Volgend jaar vindt de uitreiking plaats, niet in Nantes, maar op de Floriade in Almere.

  Bekijk hier een filmpje van alle dertien nominaties:

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties