Leiden wil samen met bewoners stad vergroenen

De gemeente Leiden gaat de komende jaren samen met bewoners de leefomgeving verder vergroenen. Dat staat in de rapportage Samen aan de Slag.

De aanpak richt zich op zelfbeheer van stukjes openbare ruimte door bewoners en initiatieven die zij nemen om de leefomgeving te vergroenen en verbeteren. Er wordt vooral ingezet op het aanpakken van straten, pleinen of buurten als geheel. Zo kunnen elementen worden meegenomen zoals het verduurzamen van woningen, vergroenen van tuinen en andere maatregelen tegen klimaatverandering.

De komende jaren zal verder worden ingezet op realisatie van groene kansen in de stad zoals het vergroenen van daken of toevoegen van bomen. Ook vervanging van bestrating en riolering wordt aangegrepen om wijken te verduurzamen en vergroenen.

Prioriteit hebben straten die in verschillende stresstests hoog scoren op hittestress, droogte en wateroverlast. Daarnaast wordt aangesloten bij kansrijke initiatieven in straten die een vruchtbare bodem zijn voor vergroening en verduurzaming.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties