Tuin en Landschap nieuws Lentepark Keukenhof maakt zich op voor nieuw seizoen

Lentepark Keukenhof maakt zich op voor nieuw seizoen

0

„Het is een heel raar jaar, maar we gaan wel een nieuwe Keukenhof maken,” zegt directeur Bart Siemerink donderdag bij aanvang van het jaarlijkse plantmoment in het Lissese park. „Het gaat ons niet gebeuren dat we niet klaar zijn voor het voorjaar.”

Het tekent de stemming bij het Keukenhofteam, nadat eerder dit jaar het park dicht bleef wegens corona. „Een paar maanden geleden merkte je wel dat iedereen in een dip zat. Maar nu we besloten hebben ons voor te bereiden op een nieuw seizoen, is de sfeer onder de tuinmannen goed.”

Keukenhof-directeur Bart Siemerink, bijgestaan door de historische figuur Jacoba van Beieren, legt uit hoe het park zich voorbereidt op het komend seizoen. (Foto: Ralph Mens)
Halve kracht

Ondertussen blijft nog veel onzeker. Siemerink zegt dat hij veel contact heeft met de reis- en vliegbranche. Op basis daarvan zijn een aantal scenario’s gemaakt. „Het meest waarschijnlijke scenario is dat we komend seizoen op halve kracht open gaan. Dat wil zeggen dat we zo’n 700 tot 800 duizend bezoekers zullen ontvangen.”

Siemerink denkt dat bezoekers vooral uit de regio zullen komen – Nederland, Duitsland en België – en met de auto komen. „Vliegen blijft moeilijk. Maar een dagje uit, buiten in een park, dat voelt vertrouwd.”

Tuinmannen van Keukenhof zijn bezig met de aanplant van de bollen voor komend seizoen. (Foto: Ralph Mens)
Tijdslots

Toch verandert het panorama nog elke week. „We zijn overal klaar voor. We gaan bezoekers zoveel mogelijk spreiden en werken met tijdslots. Dat is nog knap ingewikkeld, want we weten niet precies hoeveel mensen er zullen komen.”

Overal in het park staat alles in gereedheid om de bollen te planten. Half december moet alles in de grond zitten. (Foto: Ralph Mens)

Verder ziet het park er naar verwachting uit zoals altijd, met volop bloei van bloembollen en andere planten, van begin tot eind. Ook de binnententoonstellingen zullen weer worden ingericht, met vaste looproutes en dosering van bezoekers aan de ingang.

Honderd bloembollenkwekers laten in Keukenhof hun beste assortiment bloembollen zien en zeshonderd bloemenkwekers stellen hun mooiste bloemen beschikbaar voor de bloemenshows. Siemerink: „We gaan hoe dan ook open. De bollen gaan nu de grond in, net als ieder jaar, zodat we straks klaar zijn voor de start van een nieuwe lente.”

 

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

Reageer op dit artikel

avatar