Lesmateriaal over invasieve exoten

Op zoek naar lesmateriaal over invasieve exoten? Dan kun je terecht op www.linvexo.nl.

Linvexo invasieve exoten

Japanse duizendknoop, reuzenberenklauw, reuzenbalsemien, Amerikaanse vogelkers en hemelboom, allemaal invasieve exotische planten waarmee de groenprofessional te maken heeft. Hoe bereid je mbo-studenten daarop voor? Op www.linvexo.nl kun je gratis lesmateriaal over dit onderwerp downloaden.

Hoe komen ze hier?
Wat zijn invasieve exoten eigenlijk? Hoe komen ze hier? En welke gevolgen heeft dat voor de biodiversiteit? Allemaal vragen die aan de orde komen in het lesmateriaal van LINVEXO (een computerondersteunde Leeromgeving INVasieve EXOten). Het bestaat uit een basisles en twee verdiepingslessen met een docentenhandleiding en werkbladen. Het is bestemd voor leerlingen mbo groen (niveau 2,3 en 4). De lessen kunnen onafhankelijk van elkaar worden gebruikt.

Veldwerkdag organiseren
Een goed idee is het om na de lessen een veldwerkdag te organiseren, waarop de leerlingen kunnen meehelpen bij het bestrijden van invasieve exoten. Dit gebeurt bijvoorbeeld op het Helicon in Nijmegen.

Het lesmateriaal LINVEXO is in opdracht van de NVWA ontwikkeld door de Radboud Universiteit in samenwerking met het adviesbureau Beleef en Weet.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties