Lianne’s Siergrassen heeft haar tuin uitgebreid

In haar siergrassen- en prairietuin in het Groningse De Wilp heeft Lianne Pot een steppeborder aangeplant. De sagebrush steppe in de zuidelijke staten van Amerika dienden als voorbeeld.

De steppeborder is in de zuidoostelijke hoek aangelegd en wordt omringd door de prairieborders (Foto: Modeste Herwig)

De border blijft lager dan de omringende prairiebeplanting. „Eentje waar je over- en doorheen kunt kijken. Niet elke klant wil of kan immers de hoogte in?’’ In de steppetuin op het voormalige voetbalveldje wil de beplantingsontwerper daarom experimenteren met planten die lager blijven. 

Vijftig planten

In de steppetuin heeft Pot vijftig verschillende soorten planten toegepast, waarbij elke plant zijn eigen taak heeft. Je hebt de solitairen, de aspectplanten en de vullers. Bij haar keuze was de steppe haar inspiratiebron, maar ze heeft de planten niet één op één gekopieerd. „Ik heb vooral de sfeer van de steppe willen creëren.’’

Planten die een belangrijke rol spelen zijn onder meer het gras Poa labillardierei, Verbascum chaixii ’Album’ en Centranthus ruber ’Albus’. In Tuin en Landschap 1 is een artikel verschenen over de steppeborder van Lianne Pot. Daarin staan meer plantensoorten die ze heeft toegepast en welke rol zij in de border vervullen. Met een digitaal abonnement kun je het artikel hier lezen.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties