Limburgse bedrijven mogen coronasteun gebruiken voor omzetverlies

Bedrijven in Limburg die de afgelopen dagen de deuren moesten sluiten vanwege de overstromingen mogen een beroep doen op de NOW- en TVL-regelingen. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte maandag gezegd. Eigenlijk zijn de regelingen bedoeld om bedrijven te steunen die omzetverlies leden door de coronacrisis, meldt deondernemer.nl.

Het demissionaire kabinet besprak maandag de nijpende situatie in Limburg. De provincie werd de afgelopen dagen geteisterd door overstromingen. Hele dorpen werden geëvacueerd, waardoor veel bedrijven verplicht hun deuren moesten sluiten. Daarnaast was het door de wateroverlast vaak onmogelijk om bedrijven open te houden en hebben ze ook veel materiële schade opgelopen door het water.

Het kabinet maakt geen onderscheid in omzetverlies en bekijkt of er meer nodig is. Met de NOW-steun kunnen bedrijven een deel van hun loonkosten gecompenseerd krijgen als ze minstens 30 procent omzetverlies hebben geleden in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2019. De TVL-steun is er om de vaste lasten, zoals elektriciteit en huur, te kunnen blijven betalen. Verder raadt Rutte bedrijven aan de schade goed in kaart te brengen en foto’s te maken in verband met de Wet tegemoetkoming schade bij rampen en voor verzekeraars.

Bron: De Ondernemer | Foto: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties