Lodewijk de Waal nieuwe voorzitter Pantar

De Raad van Beheer van werk-leerbedrijf Pantar heeft Lodewijk de Waal als nieuwe voorzitter benoemd. De voormalig voorzitter van de FNV volgt Emile Lohman op die op 1 september aftrad.

„Wij zijn erg blij met de komst van deze ervaren bestuurder”, aldus Dineke Mulock Houwer namens de Raad van Beheer. Het college van B&W van de gemeente Amsterdam heeft ingestemd met de benoeming van De Waal als voorzitter.

Arjan Vliegenthart, wethouder werk, inkomen en participatie: „Ik ben blij dat Lodewijk de Waal zijn kennis en ervaring gaat inzetten voor Pantar. Ik zie uit naar een vruchtbare samenwerking in een tijd dat er veel voor Pantar verandert vanwege de komst van de Participatiewet.”

Werk-leerbedrijf
De voormalige sociale werkplaats Pantar transformeert naar een werk-leerbedrijf voor mensen met een arbeidsbeperking, ter voorbereiding op de komst van de Participatiewet. Het afgelopen jaar is met nieuw ingerichte werkprocessen en een kleinere staf hiervoor de basis gelegd.

Met de benoeming van Lodewijk de Waal als voorzitter bevestigt Pantar de ambitie om de ingezette koers succesvol waar te maken.