Lodewijk Hoekstra en minister geven startschot tweede NK Tegelwippen

Op 30 maart begint het tweede NK Tegelwippen. Om 10.00 uur geven Lodewijk Hoekstra en demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen het startschot door de eerste tegel uit de grond te wippen. Het NK Tegelwippen is een competitie tussen gemeenten om tussen 30 maart en 30 september zoveel mogelijk tegels te vervangen voor planten en bomen. De gemeente die de meeste tegels per inwoner uit de grond haalt, volgt Rotterdam op als winnaar van de Gouden Tegel.

Het NK Tegelwippen is een ludieke actie, maar met een serieuze ondertoon. Om weersextremen als wateroverlast en droogte beter het hoofd te bieden, is het belangrijk dat Nederland een stuk groener wordt. Juist ook binnen stedelijke gebieden is er meer groen nodig om de gevolgen van extreem weer aan te kunnen en insecten meer ruimte te geven.

Deelnemende gemeenten dagen elkaar uit

Gemeenten die geïnteresseerd zijn kunnen zich hier aanmelden. Gemeenten die eerst meer over de actie willen weten, kunnen de organisatie van het NK Tegelwippen daarvoor mailen. Deelnemende gemeenten kunnen ook elkaar onderling uitdagen. Zo is er al een minicompetitie tussen Amsterdam en Rotterdam. Ook Noordwijk en Lisse nemen het onderling tegen elkaar op. Alle deelenemde gemeentes maken ook kans op de Gouden Tegel.

Veel organisaties betrokken bij groene initiatieven

Het NK Tegelwippen is onderdeel van de campagne ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’ en wordt georganiseerd door Ons Water. Ons Water is een samenwerkingsverband van meerdere overheidsinstanties. Hierbij zijn ook externe organisaties die zich voor een groen Nederland inzetten aangesloten. Enkele van deze organisaties werken op hun beurt samen aan de Week van de Groene Tuin. Dit initiatief richt zich ook op gemeentes en begint eveneens op 30 maart.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties