Lola vergroent stadspromenade Almere

De Stadspromenade in het hart van Almere gaat dit jaar op de schop. Van het stenen marktplein wordt 1.560 m2 beplant met bloeiende vaste planten die veel vogels, vlinders en bijen aantrekken. Lola Landscape Architects uit Rotterdam tekende het definitief ontwerp.

Met het nieuwe ontwerp wil Lola ’bezoekers het gevoel geven dat ze midden in de natuur lopen’. Daarom wordt een groot deel beplant met bloeiende vaste planten tussen nieuwe en bestaande bomen. Daarnaast wordt in het park regenwater opgevangen: tijdens een bui wordt via een stelsel van door het park slingerende goten het regenwater naar lagere delen gevoerd, waar het in de bodem kan wegzakken.

Lola vergroent Almere
110 meter lange bank

Dwars door het park loopt een breed halfverhard pad, hierin zullen bakstenen worden verwerkt afkomstig van het voormalige marktplein. Op het brede pad komt een 110m lange bank die ook door Lola is ontworpen samen met kunstenaar Jan van der Ploeg. Die voorziet de slingerende bank van zeegroene kleuren waarin zowel de omgeving als de bezoekers worden weerspiegeld. Op een enkele plek vormt de bank een poort die toegang biedt tot de andere kant van het park.

Lola heeft in het ontwerp de wensen verwerkt van de inwoners van Almere die graag een ’romantisch park’ wilden en een plek om te ’lezen, eten en te rusten’. Knipscheer Infrastructuur uit Almere gaat het park aanleggen, deze zomer moet het klaar zijn.

Lola vergroent Almere

Beeld: Lola Landscape Architects

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties