Maastricht sluit zich aan bij Operatie Steenbreek

De gemeente Maastricht sluit zich aan bij de campagne van Operatie Steenbreek. Deze campagne sluit nauw aan bij het beleid van Maastricht rondom nieuwe werkwijzen voor stedelijke ontwikkeling en klimaatadaptatie.

Maastricht heeft recent een steekproef in een drietal wijken uitgevoerd om te inventariseren hoe de verstening zich de laatste jaren heeft ontwikkeld. Uit deze proef bleek dat in sommige wijken de verstening met 33% tot 50% is toegenomen in vijftien jaar tijd.

Actiegericht
„Projectleider Tim van Wanroij van het Maastricht-LAB: „Wat ons aanspreekt, is dat Operatie Steenbreek een actiegerichte campagne is, waarbij de nadruk ligt op de vergroening van de particuliere tuin door de bewoners en andere betrokken partijen. Met deze campagne bereik je direct de inwoners van de stad.”

Maastricht-LAB is een van de partners die aan de slag gaat met Operatie Steenbreek. Dit is een co-creatief ontwikkelplatform om de transitie naar nieuwe vormen van stadsontwikkeling te stimuleren. Experimenteren met projecten van diverse initiatiefnemers en partners staat daarbij centraal.