Maatregelen festival Best Kept Secret tegen epr

Het festival Best Kept Secret dat van 31 mei tot 2 juni op het terrein van de Beekse Bergen plaatsvindt, neemt de nodige maatregelen tegen overlast van de eikenprocessierups. De terreinbeheerder zuigt nesten weg en op de website van het festival worden de bezoekers gewaarschuwd en geïnstrueerd om overlast te voorkomen.

Vorig jaar overlast
Vorig jaar was de organisatie enigszins overvallen door de schaal waarop de rups aanwezig was en zorgde de rups voor overlast. De terreinbeheerder heeft daarom in het najaar een groot aantal nestkasten voor koolmezen opgehangen, die volgens de organisatie goed bezet zijn. Daarnaast worden de eiken in het gebied al sinds het vroege voorjaar wekelijks geïnspecteerd en worden de nesten meteen weggehaald.

Communicatie
Het publiek wordt geïnformeerd via mail en de overige communicatiekanalen van het festival over de maatregelen die genomen worden en over wat het zelf kan doen. Via de website adviseert de de organisatie het publiek bijvoorbeeld om lange mouwen en broeken te dragen, op het meubilair te zitten in plaats van op de grond, of op een kleedje of zak te gaan zitten. Verder wordt bezoekers aangeraden om niet diep de bossen of struikgewas in te gaan en bij klachten meteen schone kleren aan te trekken en een EHBO post te bezoeken.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties