Mantis neemt Aqualutions over van Meclean

Met ingang van 4 Januari heeft Meclean besloten om de Aqualutions-activiteiten (heet water onkruidbestrijding) over te dragen aan Mantis ULV.

Deze overname is volgens het bedrijf een logisch gevolg van een intensieve, internationale samenwerking tussen Meclean en Mantis die reeds in 2015 is gestart.

„De enorme groei maakt een loskoppeling van de activiteiten van Aqualutions noodzakelijk”, zo geeft Coen Verhelst, directeur van Meclean, aan. „Bovendien willen wij ervoor zorgen dat de internationale potentie van Aqualutions volledig tot zijn recht komt en dat de Aqualutionsklanten ook in de toekomst op de juiste wijze bediend kunnen blijven worden.”

Belangrijke stap
Mantis is sinds 1975 actief in de ontwikkeling, productie en verkoop van gespecialiseerde spuitsystemen, waaronder de bekende Mankar ULV-spuiten. Volgens Hiske Weissmann, directrice-eigenaar van Mantis, is deze overname een belangrijke stap voor de toekomst van het bedrijf.

„Meer en meer van onze huidige en potentiële klanten zijn geïnteresseerd in alternatieve, niet-chemische methoden van onkruidbestrijding. Met deze uitbreiding kunnen wij nu een volledig programma van spuitmachines aanbieden, met herbiciden, bio-herbiciden en vanaf nu ook met heet water.”

Onkruidbestrijding
Meclean blijft de WeedPlus heetwater onkruidbestrijdingsfunctie op hogedrukreinigingsmachines aanbieden en zal zich verder concentreren op de hoofdactiviteit, het ontwikkelen, produceren en verkopen van professionele reinigingsmachines.

Tijdens de Groene Sector vakbeurs zijn zowel Meclean als Mantis te vinden op de stand van Aqualutions (stand nr. 642).