Tuin en Landschap nieuws MBI laat kinderen zelf hun tuin ontwerpen

MBI laat kinderen zelf hun tuin ontwerpen

0

MBI daagt kinderen uit om hun droomtuin te tekenen. Het mooiste ontwerp wordt door ontwerper Huib Schuttel verder uitgewerkt en ook daadwerkelijk uitgevoerd.

Thuiswerktuin MBI

Nadenken over groen en water

Omdat ze vanwege de coronacrisis zo veel thuis zitten, heeft MBI De Steenmeesters voor kinderen tot en met 12 jaar een tuintekenwedstrijd georganiseerd. Hoe ziet jouw droomtuin eruit om in te spelen? „Wij hopen dat kinderen ook actief nadenken over groen en water”, zegt Minela Alic, marketeer bij MBI. „Dat zijn aspecten die de onafhankelijke jury meeneemt bij de beoordeling van de ontwerpjes. Een goede balans tussen dode en levende materialen.”

Uitgewerkt tot een professioneel tuinontwerp

Het winnende ontwerp van deze zogenoemde (t)huiswerktuin-actie, wordt door Huib Schuttel van Huibelco tuinen uitgewerkt tot een professioneel tuinontwerp. De tuin wordt ook daadwerkelijk aangelegd.

Tot en met 31 mei 2020 kunnen kinderen hun ontwerp inleveren via www.mbi.nl. De mooiste creaties worden gedeeld op de Facebook-pagina @thuiswerk.tuin.

 

Miranda Vrolijk
Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

Reageer op dit artikel

avatar