Mechanisatiebedrijven verwachten verdere prijsstijging komend jaar

  Fabrikanten, importeurs en dealerbedrijven in agro en groenbeheer zagen afgelopen jaar grote prijsstijgingen. Ruim 90% van de bedrijven verwacht dat de verkoopprijzen het komende half jaar verder zullen stijgen. Levering van machines kan daarbij in het gedrang komen door logistieke verstoringen en schaarste van materialen.

  Een en ander blijkt uit een enquête onder bedrijven die zijn aangesloten bij branchevereniging Fedecom. In totaal namen 120 bedrijven deel aan de enquête.

  Mechanisatiebedriiven zijn door de coronacrisis en het nieuwe regeringsbeleid nog afwachtend, blijkt uit de enquête onder leden van Fedecom.

  De ontwikkeling van bedrijfsresultaten over de tweede helft van vorig jaar is door de bedrijven als redelijk positief ervaren. Voor 2022 verwachten de bedrijven dat het bedrijfsresultaat gelijk blijft of iets beter wordt. Mechanisatiebedriiven zijn door de coronacrisis en het nieuwe regeringsbeleid nog afwachtend.

  Fabrikanten en importeurs zijn positiever gestemd dan dealerbedrijven. Dealerbedrijven zijn minder optimistisch over de binnenlandse verkopen, zowel bij verkoop van nieuwe en gebruikte machines als bij de onderdelen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties