Meer dan 10 miljard euro belastinguitstel voor ondernemers

  Ruim 185.000 ondernemers die getroffen zijn door de crisis, hebben uitstel van belastingen gekregen. Het totaalbedrag waarvoor belastinguitstel is verleend, kwam half juni uit op ruim 10 miljard euro, meldt het ministerie van Financiën.

  Ondernemers kunnen vanaf maart 2020 voor verschillende belastingsoorten (bijvoorbeeld voor betaling van de Energiebelasting en de loonheffing) uitstel van betaling aanvragen. Dit uitstel geldt tot 1 oktober 2020. Zij kregen drie maanden uitstel of langer, als aan de voorwaarden werd voldaan.

  Uitstel verleend voor loonheffing
  Het uitstel is voornamelijk verleend voor de loonheffing (4 miljard euro), de btw (4 miljard euro), de vennootschapsbelasting (1,5 miljard euro) en de inkomstenbelasting en premies zorgverzekeringswet (700 miljoen euro). Woordvoerder Heleen Haverkort heeft geen specifieke cijfers voor de land- en tuinbouwsector beschikbaar. „Het kabinet wil ondernemers zo goed mogelijk helpen en kijkt nu naar gespreide terugbetalingsmogelijkheden per sector.”

  Dal moet nog komen
  In een omslagartikel in Vakblad voor de Bloemisterij kunt u lezen dat het economische dal als gevolg van de coronacrisis nog moet komen. ING voorspelt gaat in haar meest positieve scenario uit van een krimp van 6 tot 8 procent van de Nederlandse economie. Het duurt sowieso nog tot eind 2021 voor de omzetten weer op het niveau van voor de crisis zijn. Wilt u het hele artikel lezen in onze digitale editie, kijk dan hier (toegankelijk voor digitale abonnees!).

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties