Meeste Nederlanders willen betalen voor groene omgeving

Driekwart van de Nederlanders is bereid meer te betalen voor een woning als deze omringd is door groen. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Wonderwoods Development. Dit is de ontwikkelaar van de twee groene woontorens die in Utrecht worden gebouwd.

Van de ondervraagden vindt 39,5% dat er niet voldoende groen is in de stad en 46,2% stoort zich aan vervuilde lucht. De meerderheid vermoedt dat vervuilde lucht ook fysieke problemen veroorzaakt: 64% geeft aan dat het gebrek aan frisse lucht vermoeidheid veroorzaakt en 54% zegt af en toe tot regelmatig hoofdpijn te krijgen van de slechte luchtkwaliteit in de stad.

10% extra betalen

Investeren in groen wonen blijkt dan ook populair: van de respondenten die in de stad willen wonen, is ruim 75% bereid om meer te betalen voor de woning als deze omringd is door groen. Ruim eenvijfde van de deelnemers wil meer dan 10% extra betalen voor groen wonen in de stad.

Overigens vinden de meeste respondenten dat niet alleen zij, maar ook de overheid of gemeente moeten opdraaien voor de kosten van een groenere leefomgeving: ruim 70% vindt dat de overheid en gemeentes meer zouden moeten doen om leefomgevingen groener te maken.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties