In Memoriam: Piet de Winter

  Zaterdag 24 juni is Piet de Winter overleden. De Winter is de grondlegger van Nationale Bomenbank en medebestuurder van haar zusterbedrijven Kuppen boomverzorging, Nationale Bomenbank van der Tol Noord Holland, Terra Nostra, TGS en Greenguard. Op de website van de Nationale Bomenbank is de volgende In Memoriam te lezen:

  Ondanks dat Piet al een poosje ziek was, kwam zijn overlijden toch nog onverwacht. Na een mooie personeelsdag afgelopen vrijdag 23 juni, waarbij Piet een bankje in zijn geliefde polder is aangeboden, en waarin hij is bedankt voor zijn rol als coach en overdracht van zijn bedrijf aan zijn zoon Pieter-Jan werd gevierd, is hij zaterdagmiddag, in het bijzijn van zijn geliefden vredig ingeslapen.

  Super trots was hij vrijdag toen de bedrijfsauto’s voorbij zijn woning reden, zijn woorden op dat moment: „Wat is het toch een mooi bedrijf.”

  Vanuit sociale overweging, maar ook vanuit gemeenschappelijke belangen erkende Piet de kracht van de samenwerking en heeft aan de basis gestaan van de oprichting van de brancheorganisatie voor boomverzorgers. Naast ondernemen had Piet een passie voor bomen en gebruikte hij bij lezingen vaak een gedicht van Jakob Cats:

  Wie prijst er ooit een mens, die oude bomen velt
  en in derzelver plaats geen nieuwe wederstelt?
  Want hadden oudtijds toch, onze ouders niet geplant.
  Wat zoude ons Neerland zijn, als louter veen en zand.

  Aan de mooie herinneringen aan Piet de Winter houden wij ons vast en gaan we verder met het uitbouwen van zijn filosofie binnen onze bedrijven.

  Bedankt coach,

  Namens alle medewerkers en directie

  Pieter-Jan de Winter

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties