Milieulijst 2016 voor Mia en Vamil gepubliceerd

Staatsecretaris Dijksma heeft op 30 december de Milieulijst 2016 gepubliceerd in de Staatscourant. Op deze lijst staan de investeringen die in 2016 in aanmerking komen voor de Mia- en Vamil-regelingen.

De Mia en Vamil zijn bekende fiscale regelingen die het aantrekkelijk maken om te investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Via de MIA kan een ondernemer tot 36% van de investeringskosten voor een milieuvriendelijke investering aftrekken van de fiscale winst, aanvullend op de reguliere afschrijving.

Vamil
Met de Vamil kan een bedrijf zelf bepalen wanneer het deze investeringskosten afschrijft. Dat levert een liquiditeits- en rentevoordeel op. Zo ondersteunt de regeling de introductie van (nog) niet gangbare bedrijfsmiddelen, die van belang zijn voor de bescherming van het Nederlandse milieu.

Budget
Het budget voor de Vamil bedraagt voor 2016 € 40 miljoen. Het voor de Mia beschikbare budget voor 2016 bedraagt € 97 miljoen. Per melding dient de investering ten minste € 2.500 te bedragen om in aanmerking te komen voor Vamil of Mia.

Bekijk hier de Milieulijst 2016 in de Staatscourant.