‘Misschien dat we 10% van onze normale omzet maken’

  Net als vorig jaar moeten niet-essentiële winkels door de harde lockdown hun deuren halverwege december sluiten. Een enorme domper voor onder meer bloemisten en tuincentra. „Het betekent heel veel voor Intratuin”, vertelt Peter Paul Kleinbussink. „De winkels moesten pats boem dicht. We kunnen alle kerststerren en andere bloeiende kamerplanten dumpen.”

  De directeur van Intratuin, dat 52 vestigingen heeft in Nederland, vertelt dat Intratuin midden in de voorbereiding zat op de weken na Kerst. Ze kocht de grote kamerplanten in die in de laatste week van het jaar of in het begin van het nieuw jaar verkocht zouden worden. Een deel staat al op de winkelvloer, een ander deel stond nog op kwekerijen van leveranciers. „We kijken met kwekers of we een regeling kunnen treffen”, zegt Kleinbussink. „Het is erg vervelend voor hen, maar zij hebben nog de mazzel dat de winkels in het buitenland open zijn. Ik hoop dat dat zo blijft.”

  Foto Ron Barendse.

  Lees het volledige verhaal over wat de lockdown voor tuincentra, bloemisten en de veilingen betekent exlusief via MijnBloemisterij.nl in het digitale magazine van de Bloemisterij.

  Geen abonnement? Bel 071 5659644 of klik hier.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties