Vakblad voor de Bloemisterij Energie Naar een groot warmtenet in het Westland

  Naar een groot warmtenet in het Westland

  0

  In het Westland gonst het van de plannen voor aardwarmte en restwarmte. Een gebiedsdekkend warmtenetwerk zou al die initiatieven aan elkaar kunnen knopen en het hele Westland van warmte voorzien. Wat is er nodig voor zo’n netwerk? LTO Glaskracht heeft dat laten onderzoeken door onder meer Energie Transitie Partners. Daarbij zijn ook de eisen en wensen van de tuinders op een rij gezet. Met als doel: klimaatneutrale glastuinbouw in 2040.

  Het wordt een grote verbouwing, de aanleg van een gebiedsdekkend warmtenetwerk in het Westland. De ruggengraat moeten de aardwarmteclusters worden die in voorbereiding zijn. Als de hoofdleidingen in die clusters worden overgedimensioneerd, dan zijn de netwerkjes aan elkaar te knopen. Trias Westland is het eerste cluster dat op die manier wordt aangelegd. Dit wordt de eerste bouwsteen.

  LTO Glaskracht Nederland heeft de mogelijkheden van zo’n netwerk laten onderzoeken: technisch, organisatorisch en financieel. Vorige week werden de uitkomsten van dit onderzoek aangeboden aan de wethouders van Westland en Midden-Delfland.

  Dit artikel verder lezen?

  Uw voordelen

  • Profiteer van onze aanbiedingen en ervaar Tuin en Landschap
  • Tweewekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke twee weken het tijdschrift Tuin en Landschap
  Joef Sleegers
  Joef Sleegers werkt sinds 2006 bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft graag over innovatie en nieuwe technieken, en voelt zich thuis in een sector die ’verantwoord ondernemen’ serieus neemt.

  Reageer op dit artikel

  avatar