Nationale Boomfeestdag wordt verplaatst naar najaar

De Nationale Boomfeestdag, die voor volgende week woensdag stond gepland, gaat niet door vanwege het coronavirus. De nationale viering zou plaatsvinden in de gemeente Alphen aan den Rijn. Stichting Nationale Boomfeestdag wil de plantactiviteiten verplaatsen naar het vroege najaar.

De landelijke viering van de Nationale Boomfeestdag zou dit jaar worden gehouden in Alphen aan den Rijn. Hier zouden basisschoolleerlingen, samen met prins Carlos, de oudste zoon van prinses Irene, Boomfeestdag-voorzitter Albert Verlinde en minister Carola Schouten bomen planten in het Prinses Irenebos.

Oorspronkelijk zou prinses Irene de eerste boom in het nieuwe bos planten, maar zij kwam vorige week ongelukkig ten val bij het skiën. De prinses heeft een hersenschudding opgelopen. Haar zoon Carlos zou haar vervangen bij de ceremonie in Alphen aan den Rijn.

Nieuwe datum

Peter Derksen, directeur van Stichting Boomfeestdag, laat weten dat gemeenten wordt gevraagd om de festiviteiten naar het vroege najaar te verplaatsen. Op korte termijn komt de stichting met een nieuwe datum.

De stichting had voor deze editie een nationaal boomplantrecord in het vizier: in totaal moesten 500.000 bomen worden aangeplant. Er zijn inmiddels al ruim 326.000 bomen en struiken aangemeld op de Boomplantrecordteller.

Klimaatlied

Vrijdag is nog wel het Klimaatlied van Sterre Koning voor de Nationale Boomfeestdag 2020 gepresenteerd.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties