Nationale Boomverzorgingsdag 2020 gaat niet door

De Nationale Boomverzorgingsdag 2020 gaat niet door. Dat meldt organisator IPC Groene Ruimte. Door de onzekerheid rondom het verloop en de verspreiding van het coronavirus, is besloten het event te annuleren.

Momenteel zijn bijeenkomsten met maximaal 100 deelnemers toegestaan. Echter, het aantal besmettingen neemt toe. Daarom worden ook weer nieuwe maatregelen genomen. Om deze redenen vindt de organisatie het niet verantwoord om het evenement door te laten gaan.

De kracht van de Nationale Boomverzorgingsdag zit volgens het team juist in het samenbrengen van vakgenoten, kennisdeling, workshops en het opdoen van nieuwe contacten. De veiligheidsmaatregelen en zorgen om de gezondheid van deelnemers maken dat echter onmogelijk.

ETW punten

Om hun kennis en kunde op peil te houden moeten ETW’ers binnen drie jaar dertig punten verzamelen. Zulke punten verzamelen ETW’ers normaliter op de Nationale Boomverzorgingsdag. Het verzamelen van punten blijft wel mogelijk.

IPC Groene Ruimte biedt trainingsdagen waarop ETW’ers tien punten op één dag kunnen verzamelen. Hiervan zijn vier varianten: ’Ziekten en aantastingen’, ’Hout onder spanning en Wet Natuurbescherming’, ’Klimmen en snoeien’ en ’10 verplichte punten’. Voor meer informatie over deze trainingen klik hier.

Hoewel de Nationale Boomverzorgingsdag 2020 niet door gaat, is het event niet definitief van de baan. De organisatie zet zich ervoor in om in 2021 een veilige en vernieuwde Nationale Boomverzorgingsdag te organiseren.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties